کاهش احتمالی قیمت ارز در بازار آزاد نمی‌تواند تاثیری روی سوددهی شرکت‌های صادراتی بورسی داشته باشد، زیرا ارز حاصل از صادرات این شرکت‌ها باید در سامانه نیما عرضه شود و آنچه از سود و زیان در صورت‌های مالی ناشران درج می‌شود به نرخ این سامانه برمی‌گردد.
در روزهای اخیر اخبار امیدوارکننده‌ای از ایجاد یک توافق واقعی که به صورت حقیقی و نه روی کاغذ منافع ایران را تضمین کند از مذاکرات هسته‌ای وین به گوش می‌رسد؛
همین موضوع باعث نگرانی برخی از سهامداران در رابطه با کاهش سودآوری شرکت‌های صادراتی بورسی شده است. نکته حائز اهمیت اینجاست که کاهش قیمت ارز پس از یک توافق بین‌المللی حتمی است .
آنچه برای سهامداران حائز اهمیت است نرخ ارز نیماست زیرا گزارش فعالیت و صورت‌های مالی شرکت‌ها بر مبنای این ارز ارائه می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار نیمایی نسبت به نوسانات کاهشی بازار آزاد واکنشی نشان نداده است.
روند رشد ارز نیمایی به گونه‌ای است که می‌توان پیش بینی کرد دولت به دنبال یکسان کردن نرخ نیما و سنا است.
با این اوصاف افزایش نرخ نیمایی سبب می‌شود که نقدینگی بیشتری به سمت سرمایه‌گذاری در سهام‌ شرکت‌های صادراتی محور که اغلب از بزرگترین شرکت‌های بورسی هستند، سرازیر شود. که این اتفاق به تدریج سبب رشد شاخص کل می‌شود.
از سوی دیگر موفقیت تیم مذاکره کننده کشورمان می‌تواند باعث کاهش هزینه تبادلات مالی و ایجاد فرصت مناسب برای شرکت‌های صادراتی باشد.
همچنین کاهش تحریم‌ها و احتمال انجام سرمایه‌گذاری بین‌المللی در زیر ساخت‌ها می‌تواند موانعی از جمله کمبود برق و گاز در فصل‌های مختلف را کاهش داده و تداوم تولید و سودآوری شرکت‌های تولیدی انرژی را در حوزه فولاد، آلومینیوم، سیمان و سایر صنایع را تضمین کند.

✅ با کارشناسان ما در ارتباط باشید✅

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید